Stödstrumpor ett smart hjälpmedel

Fördomarna kan vara många, men fördelarna är fler, stödstrumpor borde vara ett självklart val för de flesta. Funderar du på vad det finns för olika varianter och priser bör du läsa mer på : www.rsprodukter.se. Detta är en typ av strumpa som i regel går upp till knät på den som bär dem. Den är elastiskt och mycket tajt. Anledningen till att den är tajt är att den främjar blodcirkuleringen i benen. Lider man hög risk för att drabbas av blodpropp bör man använda stödstrumpor för att stimulera blodet i vaderna och minska risken för att drabbas.

Att man ska ha just strumpor beror på att vaderna är den kroppsdel som man oftast får blodpropp i. De kan många gånger vara ganska ofarliga, men innebär smärt och onödigt lidande för den som drabbas.

Eftersom man med fördel kan bära byxor över dessa strumpor är det inget man behöver skylta om att man bär och därför ska det heller inte vara svårt att göra det.

När bör man ha stödstrumpa?

Vilka tillfällen man väljer att bära strumporna avgör man själv och det varierar lite beroende på anledning. Egentligen bör gemene man ha på sig stödstrumpor vid längre stilla sittande eller stilla stående, typiska tillfällen kan vara längre bilresor och längre flygresor. Under dessa förhållande utsätts benen för påfrestningar och kan lätt bli stumma, strumporna hjälper att hålla igång blodcirkulationen trots detta.

För de som är gravida rekommenderas det att bära dem så ofta som möjligt, gärna tidigt i graviditeten för att minska och förebygga problem längre fram. De extra kilon som man får under graviditeten är annars jobbig för kroppen. Eftersom man också får mer blod i kroppen under en graviditet kan man behöva hjälp av stödstrumpor. Trycket av strumporna kan också minska risken för åderbrock, som annars är en vanlig bieffekt av graviditet.